Programul Start-up Nation Romania 2017, finantare pentru magazin online

Articol publicat in Stiri eCommerce pe 23.04.2017

Start-up Nation 2017

Vesti bune pentru antreprenorii romani: statul roman ofera finantari de pana la 200.000 de lei (aproximativ 44.000 Euro) dintr-un fond total de 2.5 mil. Euro start-up-urilor sau antreprenorilor care vor sa-si deschida o societate comerciala in Romania prin intermediul programului Start-up Nation, potrivit unei ordonante de urgenta adoptata de catre Guvernul Romaniei la inceputul acestui an.

Start-up Nation pe scurt

Scopul proiectului este acela de a finanta pana la 10.000 de IMM-uri si de a crea noi locuri de munca, avand in vedere faptul ca fiecare companie nou infiintata in urma acestui program va trebui sa angajeze cel putin o persoana timp de 2 ani, insa angajatul poate fi schimbat in acesti 2 ani.

Banii primiti de la stat sunt nerambursabili si reprezinta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, mai exact antreprenorul nu trebuie sa mai plateasca o parte din cheltuieli odata cu deschiderea unei noi companii. Daca nu esti platitor de TVA, vei avea acces la pana la 200.000 de lei cu TVA, iar daca esti platitor de TVA, atunci poti primi pana la 200.000 de lei fara TVA.

Finantare prin Start-up Nation pentru realizarea unui magazine online

Unul din motivele pentru care am ales sa scriem acest articol este acela ca prin intermediul programului de finantare poti beneficia de subventie pentru crearea unui magazin online. Suma primita poate fi folosita pentru urmatoarele lucruri: licente si software (aici se incadreaza si un magazin online), salarii (limitate pana la salariul mediu pe economie si 12 luni), echipamente de climatizare si incalzire, mobilier, echipamente si utilaje, autoutilitatre, echipamente IT, chirii, realizarea unei pagini web, promovare, cursuri de antreprenoriat sau consultanta.

O veste buna legata de acest fond este faptul ca pentru un magazin online bugetul care poate fi alocat din fondul pe care il obtii este egal sau mai mare de 50%, ceea ce iti ofera libertatea de a-ti implementa ideile de business in viitorul tau proiect eCommerce.

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru obtinerea fondului este alegerea domeniului de activitiate. Acordarea fondurilor se va face in functie de indeplinirea conditiilor de eligibilitate descrise mai sus, dar si in functie de punctajul obtinut, motiv pentru care subliniem criteriile care iti vor aduce punctaj pentru realizarea unui magazin online prin intermediul programului de finantare "Start-up Nation 2017":

Domeniul de activitate: maxim 40 de puncte.

  • Productie: 40 de puncte.
  • Programare IT – cod CAEN 6201: 40 de puncte.
  • Industrii creative: 35 de puncte.
  • Servicii: 30 de puncte.
  • Comert si alte activitati: 25 de puncte. Poti obtine aceste puncte avand in vedere faptul ca un magazin online reprezinta un canal de vanzare.

Planul de afaceri conduce la crearea de noi locuri de munca, pe durata nedeterminata, in cadrul intreprinderii: maxim 20 puncte.

  • Punctaj suplimentar pentru minimum un loc de munca pe durata nedeterminata, cu norma intreaga, creat in plus fata de cel prevazut la art. 4 alin. (1): 20 de puncte. Viitorul tau magazin online va avea nevoie de personal sa-l opereze, sa proceseze comenzi sau sa gestioneze produse si stocuri.

Planul de afaceri conduce la crearea de noi locuri de munca din categoria persoane defavorizate / absolventi dupa anul 2012 / someri: maxim 25 de puncte.

  • Cel putin doua locuri de munca ocupate de persoane defavorizate*/absolventi dupa anul 2012/ someri: 25 de puncte.
  • Cel putin un loc de munca ocupat de o persoana defavorizata*/absolvent dupa anul 2012/somer: 20 de puncte.

Respectand unul dintre criteriile de mai sus iti va aduce punctaj suplimentar.

Criterii aferente investitiei: maxim 15 de puncte.

  • Echipamente tehnologice si software-uri necesare desfasurarii activitatii in pondere mai mare sau egala cu 50% din valoarea planului de afaceri: 10 puncte. Inclusiv platforma eCommerce care reprezinta magazinul online in sine si careia ii poti aloca un buget egal cu 50% sau mai mare din fondul obtinut.
  • Caracter inovativ al investitiei: 5 de puncte. Poti obtine si aceste puncte deoarece platforma eCommerce Extended este dezvoltata cu tehnologii de ultima generatie.

Punctajul maxim care se poate obtine este de 100 puncte iar punctajul minim pentru accesarea fondului este de 50 de puncte.

Daca doresti sa obtii o finantare pentru a realiza un magazin online prin intermediul programului Start-up Nation pe platforma Extended, contacteaza-ne si te vom ajuta sa incluzi acest aspect in planul tau de business.

Model plan de afaceri Start-up Nation

Mai jos am atasat modelul de plan de afaceri pentru Start-Up Nation care poate fi gasit si pe site-ul Ministerului Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Update-uri despre programul Start-up Nation

Urmareste acest articol si te tinem la curent cu noutati si update-uri legate de acest program si de cum poti beneficia de acesta.

09.06.2017

Link-ul de testatare a aplicatiei de inscriere in program este activ aici: https://startupnation.aippimm.ro

Sursa: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat

07.06.2017

Începând cu data de 15 Iunie 2017, ora 10.00, va deveni activă pe site-ul www.aippimm.ro, aplicația de înscriere în cadrul schemei de ajutor de minimis "Start-up Nation"!

În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorii economici vor completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu 15.06.2017 ora 10.00, timp de 30 zile calendaristice de la demararea înscrierii în Program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv 14.07.2017, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Sursa: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat

Ti-a placut acest articol?

Urmareste-ne pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi articole din blogul nostru.

Articole din aceeasi categorie

Retrospectiva anului 2021 pentru Extended

Retrospectiva anului 2021 pentru Extended

Publicat in Stiri eCommerce pe 30.12.2021

Suntem aproape de finalul anului 2021, un moment prielnic pentru a reflecta asupra realizarilor din cursul anului si pentru a stabili obiectivele pentru anul urmator. Astfel, am realizat o retrospesctiva a evenimentelor si obiectivelor indeplinite ... Citeste tot articolul

Extended face echipa cu AdFluence, agentia de marketing specializata in eCommerce

Extended face echipa cu AdFluence, agentia de marketing specializata in eCommerce

Publicat in Stiri eCommerce pe 01.02.2024

Platforma eCommerce Extended si agentia de marketing AdFluence incheie un parteneriat strategic pentru a oferi comerciantilor din Romania un pachet complet de servicii, atat din punct de vedere tehnologic, cat si in ceea ce priveste ... Citeste tot articolul

eMAG Ads: ce stim pana acum despre noul modul

eMAG Ads: ce stim pana acum despre noul modul

Publicat in Stiri eCommerce pe 16.09.2020

In urma cu 1 an, eMAG a anuntat ca va pune la dispozitie o metoda prin care comerciantii prezenti in eMAG Marketplace sa poata plati pentru ca produsele lor sa apara in topul listarilor din ... Citeste tot articolul