Cum am simplificat intreg procesul de suport tehnic prin centralizarea lui in Extended

Articol publicat in Studii de caz pe 01.11.2022

Suport tehnic Extended

Suportul tehnic este unul dintre principalele servicii pe care le oferim in pachetele Extended, un serviciu fara de care o platforma eCommerce n-ar fi decat o simpla solutie software, obligand managerii de magazine online sa-si asigure mentenanta tehnica pe cont propriu. Aceasta din urma a devenit un aspect delicat in prezent, cand platformele eCommerce sunt interconectate cu o serie de servicii externe pentru actualizarile de stoc, procesarea platilor, livrarea comenzilor, contabilitate s.a.m.d.

Astfel, suportul tehnic devine vital pentru orice tip de magazin online, mai ales in perioadele aferente campaniilor de vanzari. Este ideal ca procesul de comunicare cu echipa tehnica sa fie unul simplificat, accesibil, centralizat, usor de urmarit si gestionat, astfel incat eventualele probleme sau cerinte sa fie finalizate cu succes.

Problema de comunicare

Initial, in cazul nostru, am pus la dispozitia comerciantilor Extended mai multe cai de comunicare, precum email, telefon si o platforma online de suport tehnic pe baza de tickete, unde incercam sa centralizam absolut toate solicitarile primite, dar problema a fost ca fiecare comerciant utiliza una sau mai multe cai de comunicare. Acest lucru era foarte greu de gestionat, atat pentru comercianti, cat si pentru noi, astfel ca ideea de centralizare de multe ori nu functiona, iar ticketele (solicitarile) se pierdeau sau deveneau greu de urmarit.

Spre exemplu, daca un comerciant Extended utiliza email-ul pentru transmiterea solicitarilor catre echipa tehnica, acel email se transforma in mod automat intr-un ticket in platforma de suport tehnic (Freshdesk). Apoi, acel ticket putea fi urmarit in platforma, insa de cele mai multe ori comerciantul nu utiliza platforma, iar firul discutiei devenea greu de urmarit.

Aceasta metoda de a pune la dispozitia clientilor o platforma separata (de sine statatoare) pentru transmiterea solicitarilor catre echipa tehnica este cea mai populara solutie, insa, din punctul nostru de vedere, nu si cea mai eficienta.

Solutia prin centralizare

Aceasta dificultate de comunicare a inceput sa cauzeze probleme atat pentru noi, cat si pentru clientii nostri, astfel incat am cautat solutii de a centraliza totul intr-un singur loc. Ne doream sa oferim clientilor Extended posibilitatea de a transmite si urmari cu usurinta solicitarile catre echipa tehnica, ceea ce se putea rezolva in 2 moduri:

  1. Dezvoltarea unei platforme proprii de suport tehnic in cadrul platformei Extended;
  2. Identificarea unei platforme de suport tehnic existente, care sa permita integrarea prin API cu platforma Extended.

In consecinta, am ales solutia numarul 2: platforma Zendesk, care ofera posibilitatea de integrare prin API. Ceea ce am reusit sa realizam mai departe a fost sa integram aceasta solutie in cadrul platformei Extended si sa devenim singura platforma eCommerce din Romania care ofera o solutie de suport tehnic complet centralizata, fara a cere utilizatorilor sa utilizeze un serviciu extern pentru transmiterea si gestionarea solicitarilor.

Mai departe, am pus bazele unei noi proceduri de suport tehnic exclusiv prin intermediul solicitarilor de tip ticket, excluzand alte canale de comunicare, email-ul fiind folosit doar pentru transmiterea notificarilor automate atunci cand echipa tehnica Extended ofera un raspuns la un anumit ticket.

Centralizarea ticketelor

Solicitarile (ticketele) sunt acum centralizate in cadrul platformei Extended intr-o sectiune pe care utilizatorii platformei o pot accesa cu usurinta din bara de meniu din stanga. Acestea sunt despartite in 3 categorii, in functie de stadiul de solutionare al acestora, iar in a 4-a sectiune este afisat intregul istoric de tickete.

Suport tehnic Extended

Transmiterea ticketelor

Transmiterea ticketelor a fost simplificata si integrata direct in cadrul platformei Extended, excluzand posibilitatea de a mai transmite solicitari tehnice prin intermediul email-ului, evitand astfel situatiile in care ticketele nu ajungeau la echipa tehnica sau erau greu de gestionat.

Suport tehnic Extended

Gestionarea ticketelor

Utilizatorii platformei pot urmari sau participa la discutie in vederea solutionarii ticket-ului transmis echipei tehnice direct din cadrul platformei Extended.

Suport tehnic Extended

Ti-a placut acest articol?

Urmareste-ne pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi articole din blogul nostru.

Articole din aceeasi categorie

Cum te pot ajuta mesajele de tip SMS in cresterea ratei de conversie: Extended & SMSO

Cum te pot ajuta mesajele de tip SMS in cresterea ratei de conversie: Extended & SMSO

Publicat in Marketing Online pe 12.10.2021

Astazi iti facem cunostinta cu SMSO, cea mai noua solutie de SMS marketing integrata in ecosistemul nostru eCommerce si un parteneriat care vine la pachet cu o oferta special conceputa pentru magazinele online Extended. Integrare ... Citeste tot articolul

Extended V4.40.125 – cel mai consistent update lansat pana acum: 43 de module, integrari si functionalitati noi

Extended V4.40.125 – cel mai consistent update lansat pana acum: 43 de module, integrari si functionalitati noi

Publicat in Update-uri Platforma pe 16.02.2022

Incepand de astazi, punem la dispozitia comerciantilor nostri cel mai consistent update al platformei Extended de pana acum, care contine 43 de module, integrari si functii noi impreuna cu 20 de situatii remediate. Functionalitati si ... Citeste tot articolul

Cum sa cresti vanzarile in magazinul online cu o strategie eficienta de email marketing

Cum sa cresti vanzarile in magazinul online cu o strategie eficienta de email marketing

Publicat in Marketing Online pe 14.02.2020

Cu atat de multa concurenta in eCommerce, daca ai un magazin online, cu siguranta te intrebi ce poti sa faci in plus fata de restul pentru a avea rezultate cat mai bune din punct de ... Citeste tot articolul